Sra. Cristina Ortiz MorenoCol·laboradora del grup

Cristina Ortiz és llicenciada en Història (2009) i en Història de l’Art (2012) per la Universitat de les Illes Balears. Ha cursat el Màster en Formació del Professorat (2013), el Màster en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió (2014), ambdós a la UIB, i el Màster en Museologia i Museografia (2019) de la Universidad a Distancia de Madrid. També ha realitzat estudis a l’estranger (Erasmus), concretament a la Università degli Studi di Padova, a Itàlia.

Des del punt de vista professional, la seva carrera s’ha centrat en la gestió cultural, treballant com a educadora i gestora cultural en diferents institucions (CaixaFòrum Palma, Consell de Mallorca, Fundació Teatre del Mar…). Des del 2014, treballa a la Catedral de Mallorca, on ha desenvolupat sempre tasques relacionades amb la dinamització cultural del temple. Actualment, ocupa el càrrec de cap de l’Àrea de Gestió Cultural de la Catedral.

Entre les seves aportacions, cal destacar dos articles publicats arran de la celebració de les Jornades d’Estudis Històrics de la Seu de Mallorca: Emili Sagristà: vida, obra i arxiu personal (2014) i Iconografía musical de la Seo de Mallorca. Estrategias de divulgación (2017). Igualment, destaquen les seves aportacions en matèria d’educació patrimonial, com La Catedral de Mallorca como espacio de aprendizaje (2017) o El patrimonio artístico y religioso y su aplicación didàctica (2018), a més del projecte titulat Paraula de Seu (2013, juntament amb Carles Canals i Catalina Salas), amb el qual va guanyar el premi per al concurs convocat per la UIB i la Catedral de Mallorca per elaborar material didàctic per a tercer cicle d’Educació Primària de les Illes Balears per donar a conèixer la Seu de Mallorca.

Cal destacar, igualment, la seva participació en el comissariat d’exposicions temporals a la Seu (Jujol a la Seu, 2019) i al Museu d’Art Sacre de Mallorca (Del Museu Arqueològic Diocesà al Museu d’Art Sacre de Mallorca. Més de 100 anys d’història, 2020), així com també en el disseny i execució del nou projecte museològic i museogràfic del Museu d’Art Sacre de Mallorca (2019-2020).

Per a consultar tots els seus articles i publicacions, podeu visitar el seu perfil de la plataforma Academia.edu.