Sr. Gabriel Mesquida AmengualCol·laborador del grup

Biel Mesquida és un escriptor, poeta i professor universitari. És llicenciat en Biologia i en Ciències de la Informació i ha fet feina a la UIB, primer com a cap de premsa i després com a director de projectes culturals fins a la seva jubilació.

Com a escriptor, es va donar a conèixer l'any 1973, quan guanyà el Premi Prudenci Bertrana amb L'adolescent de sal, però el llibre no es va poder publicar fins al cap de dos anys per problemes de censura. Mesquida va ser un dels primers escriptors que es van atrevir amb la temàtica gai a l'Espanya de la transició. A la dècada de 1980 va col·laborar amb Alberto Cardín en alguns projectes. Així, el 1974 va escriure El bell país, on els homes desitgen els homes, que no va poder publicar fins al 1985, però que va donar a conèixer en lectures que realitzava ell mateix. El llibre tracta l'amor homosexual com quelcom revolucionari, transgressor, que trenca l'ordre establert i que realitza l'individu. És una poesia radical, que forma la primera col·lecció explícitament gai publicada a Catalunya.

Altres títols de Mesquida són: Vertígens (1999), Paraula de poeta (2002), Els detalls del món (2005), Acrollam (2008) o Trèmolo (2015). També cal destacar que és l’autor del text del quart volum dels llibres vinculats al projecte “Recuperar Gaudí”, titulat L’ull Gaudí (2015), que va acompanyat per les imatges de Jean Marie del Moral. A més, l’any 2019 es va publicar a França el seu llibre Llefre de tu, sota el títol Ogre de toi, amb la portada il·lustrada per Miquel Barceló.

L'any 2005 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.