Dra. Miquela Forteza OliverMembre del grup

Miquela Forteza és doctora en Història de l'Art per la Universitat de les Illes Balears (2005). La tesi La xilografia a Mallorca a través de les seves col·leccions. La Impremta Guasp (1576-1958), va posar en relleu la importància i significació de la Col·lecció Guasp propiciant la declaració del conjunt com Bé d'Interès Cultural (BIC), protecció màxima que confereix la Llei de patrimoni històric de les Illes Balears.

Forma part del Grup de Conservació del Patrimoni Artístic Religiós (CPAR) de la Universitat de les Illes Balears (UIB), mereixedor de diferents projectes R+D+I. Les línies investigadores principals del grup giren entorn de la documentació historicoartística aplicada a la conservació del patrimoni, estudis preliminars, assessorament tècnic a la restauració, plans de conservació i de divulgació.

Des de l'any 1998 és professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB, on imparteix, entre altres, l'assignatura "Plans de divulgació del patrimoni" en el Màster en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió.