Dr. Miquel Ballester JuliàMembre del grup

Miquel Ballester és Arquitecte Tècnic per la UIB (2009) i compta amb el Màster Universitari en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió, de la branca d'Arts i Humanitats, també per la UIB (2015). És membre del Grup de Conservació del Patrimoni Artístic Religiós des de l'any 2015. A finals de l'any 2018 va presentar la seva tesi doctoral, titulada Evolució constructiva de la Catedral de Mallorca. Història, tècniques i materials en els llibres de fàbrica (1570-1630).

Professor associat de la UIB des de 2009, actualment depenent de l'àrea de Construccions Arquitectòniques del Departament de Física. Com a professor ha impartit les assignatures de Construcció Tradicional, Sistemes tradicionals de construcció i Projectes de rehabilitació. Ha participat com a professor a tots els cursos pont realitzats per la UIB per accedir de la titulació d'Arquitectura Tècnica a Enginyeria de l'Edificació i al màster en Paisatge i Restauració (UIB).

Professionalment, ha treballat com ajudant d'arquitecte (1988-1992), com a administratiu de l'àrea d'urbanisme de l'ajuntament de Campos (1992-2009). Actualment, des del 1 de desembre de 2009, és funcionari d'administració especial, nivell A2, de l'ajuntament de Campos, com arquitecte tècnic municipal. Des del 1992 ha publicat diversos articles sobre arquitectura i construcció a publicacions locals de Campos. Dins l'àmbit de Mallorca, ha realitzat conferències relacionades amb l'arquitectura, entre d'altres: L'evolució arquitectònica de la casa de poble a Mallorca (impartida 11 vegades, 1999) o Ciutat de Mallorca. L'arquitectura dels edificis públics (impartida 34 vegades, 2000), etc.

Ja com a arquitecte tècnic ha participat com a conferenciant a la tercera jornada tècnica anual organitzada per la càtedra Fundació Llabrés Feliu i la UIB. També ha participat a les conferències impartides en el Curs Descobrir, Alcúdia, sota el títol: L'Arquitectura Tradicional a Mallorca (2013) i La casa a fora vila (2014). Ha participat com a conferenciant i professor al tercer mòdul del Curs de Rehabilitació. Reconeixement, diagnosis i tècniques d' intervenció, al Col·legi d'Arquitectes de les Illes Balears (2014).

És coautor de diverses publicacions dins l'àmbit de la historia local de Campos. Dins l'àmbit més general, coautor del llibre Entre poc i massa sa mesura passa (2002) i autor del llibre Habitatges tradicionals: Característiques arquitectòniques, tipològiques i constructives dels habitatges en sòl rústic a Mallorca. 2013 (1ª edició) 2015 (reedició). Edicions UIB.