Sr. Sebastián Escalas SucariCol·laborador del grup

Sebastián Escalas Sucari és graduat per la UIB en Història de l'Art (2014), Màster en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió (2016) i doctorand amb una tesi sobre estratègies documentals aplicades als processos de conservació i divulgació del patrimoni històric artístic de la diòcesi de Mallorca.

És col·laborador del grup CPAR des del 2016 i ha participat des de llavors en l'equip de redacció d'informes historicoartístics aplicats a processos de restauració de béns mobles de la Seu de Mallorca. També ha fet part del personal de recerca de la UIB a càrrec de projectes o convenis convocats (Capítol VI), en el marc del projecte de R + D + I: HAR2012–34205. Metodología aplicada a los protocolos de intervención en los planes de documentación, restauración, conservación preventiva y divulgación en la obra de Antoni Gaudí en la Catedral de Mallorca (2013–2015). Des del 2016 treballa a la Catedral de Mallorca i es troba establert des del 2018 al càrrec de Tècnic en Gestió Documental de l'Àrea de Conservació de Patrimoni de la Seu.

La seva producció investigadora gira entorn a la gestió del patrimoni religiós de la diòcesi de Mallorca. Actualment està desenvolupant una línia d'estudis relacionats amb l'aplicació de noves tècniques i estratègies documentals pels processos de conservació i divulgació del patrimoni històric artístic de Mallorca, a partir del cas d'estudi de la parròquia de Santa Eulàlia de Palma.

Derivat de les seves línies de recerca, destaca la seva col·laboració en les publicacions relatives a la Seu: El Capítol de la Catedral i els monuments urbans dedicats a Ramon Llull (2016) i La caixa harmònica i l’acústica catedralícia en la reforma de Gaudí (2017); així com les publicacions relatives a la conservació, gestió i difusió del patrimoni artístic religiós de Mallorca: El nacimiento de la conciencia patrimonial religiosa y los museos de la diócesis de Mallorca en la primera mitad del siglo XX (2017), La valorización del patrimonio artístico religioso de Mallorca a través de los museos de la diócesis en la primera mitad del siglo XX (2020); The incorporation of the Parish of Santa Eulalia as a resource in Palma’s touristic offer. The Integration between cultural divulgation and the conservation of its heritage (2020) o El retablo de San Antonio Abad de la parroquia de Campos. Estudio histórico y análisis de su estado de conservación (2020).